Hoofdgerecht
Chinese hotpot met paksoi en rode peper
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 480 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml kippenbouillon
- • 500 ml water
- • ½ tl gedroogd citroengras (of 1 verse stengel, gekneusd)
- • 2 el gehakte gember
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 rode peper, zaadjes bewaren en vruchtvlees in dunne reepjes
- • 3 el sushi-azijn (gezoet)
- • 250 g speklap, in dunne reepjes
- • Scheutje wokolie
- • 200 g oesterzwam, in reepjes
- • 3 el sojasaus (ongezoet)
- • 1 struik paksoi, in reepjes gesneden (ca. 300 g, houd wat groene reepjes achter voor de garnering
- • 100 g eiernoedels
- • ± el sesamolie
- • Optioneel:
- • 1 tl zwart sesamzaad of nigellazaad, voor erover
BEreidings wijze
- Zet de kippenbouillon op het vuur en voeg en water, citroengras, gember, knoflook, peperzaadjes en sushi-azijn toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeef daarna alle ingrediënten uit het vocht en breng de bouillon opnieuw aan de kook.
- Bak intussen het spek uit in een scheut wokolie. Voeg de chilipepers oesterzwam toe en bak ca. 3 minuten mee. Blus af met sojasaus en vier eetlepels van de bouillon. Voeg de paksoi toe en stoof gaar.
- Kook de noedels in de grote pan bouillon en giet alles in die pan met paksoi en spek.
- Serveer de hotspot in kommen en druppel er vlak voor het serveren wat sesamolie over. Garneer met sesamzaad en achtergehouden paksoi.
Boodschappen lijst
- Citroengras
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Kippenbouillon
5,19 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Wokolie
4,29 500 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Mie noodles ei
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
7,69 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!