Chili sin carne met zwarte bonen
Chili sin carne met zwarte bonen

Hoofdgerecht

Chili sin carne met zwarte bonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 571 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 uien, in grove stukken
1 rode chilipeper, zaadjes eruit gehaald en in reepjes
4 rode paprika’s, in stukjes
Olie om in te bakken
1 verpakking kruidenmix voor chili con carne
200 ml rode wijn
4 trostomaten, in parten
2 blikken zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
Snufje kaneel
Snufje zout
1 pak tortilla wraps
Beetje gehakte koriander, garnering

BEreidings wijze

  1. Bak de uien met de chilipeper en de paprika’s in een braadpan in een beetje olie. Voeg zakje 1 van de kruidenmix toe en bak even mee.
  2. Giet de rode wijn erbij en schep de tomaat en zakje 2 van de kruidenmix erdoor. Laat even doorkoken tot de tomaat zacht geworden is en de alcohol is verdampt.
  3. Voeg de bonen toe, schep goed om en laat nog een paar minuten pruttelen tot alles door en door heet is. Verwarm intussen de wraps.
  4. Bestrooi de chili sin carne met koriander en serveer met de wraps.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Handig als vakantiefood!