Hoofdgerecht
Chili sin carne met zwarte bonen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 571 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 uien, in grove stukken
- • 1 rode chilipeper, zaadjes eruit gehaald en in reepjes
- • 4 rode paprika’s, in stukjes
- • Olie om in te bakken
- • 1 verpakking kruidenmix voor chili con carne
- • 200 ml rode wijn
- • 4 trostomaten, in parten
- • 2 blikken zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- • Snufje kaneel
- • Snufje zout
- • 1 pak tortilla wraps
- • Beetje gehakte koriander, garnering
BEreidings wijze
- Bak de uien met de chilipeper en de paprika’s in een braadpan in een beetje olie. Voeg zakje 1 van de kruidenmix toe en bak even mee.
- Giet de rode wijn erbij en schep de tomaat en zakje 2 van de kruidenmix erdoor. Laat even doorkoken tot de tomaat zacht geworden is en de alcohol is verdampt.
- Voeg de bonen toe, schep goed om en laat nog een paar minuten pruttelen tot alles door en door heet is. Verwarm intussen de wraps.
- Bestrooi de chili sin carne met koriander en serveer met de wraps.
Boodschappen lijst
- Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Mix voor chili con carne
2,29 31 Gram
removeadd product to cart - Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Tortilla wraps
2,99 6 stuks
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Handig als vakantiefood!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!