Bijgerecht
Champignons in bierbeslag
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 245 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • CHAMPIGNONS:
- • 250 g grote champignons, schoongeborsteld
- • 150 g bloem
- • 1 flesje ijskoud bier
- • 2 el sesamzaad
- • Zonnebloemolie of frituurolie, om te frituren
- • TOMATENSALSA:
- • 400 g tomaten, grof gesneden
- • 1 ui, in stukken
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en grof gesneden
- • 1 el limoensap
- • Flinke handvol basilicumblaadjes, fijngesneden
- • Optioneel: 1 tl kokosbloesemsuiker & zout
BEreidings wijze
- Maak eerst de salsa: pureer - in fasen - de stukjes peper, ui, knoflook en tomaten in de keukenmachine tot een grove salsa. Schep in een kom en roer de fijngesneden basilicum, het limoensap en de kokosbloesemsuiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout. Zet opzij.
- Verhit een flinke laag zonnebloemolie of frituurolie in een wok of diepe pan.
- Giet ondertussen het bier in een kom en klop de bloem en het sesamzaad erdoor tot je een stevig maar luchtig beslag hebt.
- Haal de champignons door het beslag en zorg dat ze helemaal met een mooie laag zijn bedekt. Bak ze in porties goudbruin en krokant (ca. 4-5 minuten). Keer ze regelmatig tijdens het frituren zodat ze aan alle kanten krokant en bruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer met de tomatensalsa.
Boodschappen lijst
- Limoensap
2,49 200 Ml
removeadd product to cart - Frituurolie
16,99 2.5 Liter
removeadd product to cart - Pilsener
1,59 25 cl
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Oerzoet
2,89 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!