Dessert
Cakejes met ananas en slagroom
- • Dessert
- • 4 personen
- • 644 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml slagroom, opgeklopt
- • 150 g ananas, in kleine blokjes
- • 100 g speltbloem
- • 75 g suiker
- • 50 g volkoren speltmeel
- • 50 ml boeren skyr
- • 50 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
- • 2 eieren
- • 4 el citroen fruitbeleg
- • 1 tl bakpoeder
- • Paar blaadjes munt, in fijne reepjes
- • Ook nodig: 4 ramekins, ingevet met een beetje olie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de speltbloem en -meel met de suiker en het bakpoeder. Meng in een grote kom de eieren met de skyr en de zonnebloemolie. Mix de droge ingrediënten door de natte ingrediënten.
- Verdeel het beslag over de ingevette ramekins en bak de cakejes in 20-25 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen.
- Snijd de cakejes in 2 of 3 lagen. Besmeer de lagen met citroenfruitbeleg en top met slagroom, ananas en munt.
Boodschappen lijst
- Boeren slagroom
2,29 200 ml
removeadd product to cart - Ananas
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
3,59 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Citroen fruitbeleg
3,99 260 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!