Salade
Bulghursalade met pompoen en zongedroogde tomaatjes
- • Salade
- • 4 personen
- • 442 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g pompoen
- • 250 g bulgur
- • 1 citroen, het sap
- • 1 teentje knoflook
- • 1 klontje boter
- • 2 el zonnebloempitten
- • 2 el pompoenpitten
- • 2 el zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- • 1 el lijnzaad
- • 1 el extra vierge olijfolie
- • Handje peterselie, fijngesneden
- • Handje koriander, fijngesneden
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm en verdeel ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de pompoen met 1 el olijfolie, pers er een teentje knoflook boven en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.
- Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de boter erdoor.
- Rooster de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
- Schep de pompoenstukjes, de kruiden, zongedroogde tomaatjes en het lijnzaad door de bulghur en breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap. Bestrooi de salade met de pompoen- en zonnebloempitten.
Boodschappen lijst
- Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Oranje pompoen
4,98 1 stuks
removeadd product to cart - Bulghur
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaten in olie
3,99 190 Gram
removeadd product to cart - Lijnzaad
1,59 250 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,79 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Zoete groenten zoals wortel, paprika, pompoen, zoete aardappel en ui voegen een lekkere smaak toe aan hartige gerechten. Dit recept is afkomstig uit het boek Salades! van Caplan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!