Lunch
Buddha Bowl
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 100 g baby spinazie
- • 70 g ronde zilvervliesrijst
- • 1 blik zwarte bonen
- • 1 zoete aardappel
- • 1 avocado
- • ½ bloemkool
- • ¼ rode kool
- • 1 el pompoenpitten
- • 1 el hennepzaad
- • 1 el rode wijnazijn
- • 1 tl kurkuma
- • 1 tl ahornsiroop
- • 1 tl paprikapoeder
- • ½ tl komijnzaad
- • Olijfolie of kokosolie
- • Zeezout & zwarte peper
- • KURKUMA-TAHINDRESSING:
- • ½ citroen, het sap
- • 2 el extra vierge olijfolie
- • 2 el witte tahin
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 tl kurkuma
- • 1 teentje knoflook
- • Zeezout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Kook de bruine rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (reken op minimaal 45 minuten) en verwarm de oven voor op 200℃.
- Snijd de zoete aardappel (de schil kan blijven zitten) in blokjes, doe ze in een kom en meng met 1 theelepel olie, de paprikapoeder, ahornsiroop, zeezout & zwarte peper. Snijd de bloemkool in plakjes, doe dit in een aparte kom en meng met de kurkuma, komijnzaad, 1 theelepel olie, zeezout & zwarte peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de bloemkool aan een kant en de zoete aardappel aan de andere kant en zorg dat er niets op elkaar ligt. Rooster de groenten in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de rode kool met een mes (of mandoline) in hele fijne reepjes. Doe het in een kom samen met een snuf zeezout en de rode wijn azijn; laat dit even intrekken.
- Maak ondertussen ook de dressing door alle ingrediënten in een blender of staafmixer (eventueel met aanzetstuk) te combineren met 125 ml water en te mixen tot er een romige dressing is ontstaan.
- Het is nu tijd om je bowls op te bouwen: verdeel de (gewassen) spinazie, afgespoelde & uitgelekte zwarte bonen, bruine rijst, geroosterde groenten & rode kool over 2 (grote) kommen. Snijd een rijpe avocado in plakjes en voeg ook dit toe aan de kommen. Schenk tenslotte wat van de kurkuma-tahin dressing over de bowls en bestrooi de kommen met pompoenpitten & hennepzaadjes.
Boodschappen lijst
- Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte tahin
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gepeld hennepzaad
5,49 250 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
3,39 40 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst rond
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,79 30 Gram
removeadd product to cart
Tips
Overgebleven dressing kun je, goed afgesloten in de koelkast, een aantal dagen bewaren.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!