Hoofdgerecht
Broccoliburgers met rode kool-pompoensalade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 4 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 broccoliburgers
- • SALADE:
- • 400 g pompoenblokjes
- • 200 g linzen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 100 g (wilde) rijst, gekookt en afgekoeld
- • 1 appel, in flinterdunne reepjes
- • 1 groene chilipeper, fijngehakt
- • ½ rode kool, in dunne reepjes
- • ½ rode ui, in dunne halve ringen
- • 4 el yoghurt
- • 2 el pompoenpitten
- • 2 el plantaardige olie
- • 1 el verse munt
- • 1 el verse peterselie
- • 1 el verse koriander
- • 1 el harissa
- • ½ el gedroogde oregano
- • ½ el sesamzaad
- • DRESSING:
- • 1 citroen, uitgeperst
- • 1 teen knoflook, uitgeperst
- • 2 el witte tahin
- • 2 el olijfolie
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 tl verse gember, geraspt
- • ½ tl gemalen cayennepeper
- • ½ tl gemalen witte peper
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng voor de salade de pompoenblokjes met de olie en rooster in 15-20 minuten beetgaar. Voeg voor de laatste 5 minuten de oregano en het sesamzaad toe. Meng intussen de yoghurt met de harissa en zet opzij.
- Maak met de staafmixer een gladde dressing (in hoge mengbeker) van alle dressing-ingrediënten. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra citroensap en zout.
- Hussel de rodekool met de appel, rode ui en chilipeper in een schaal. Meng de helft van de dressing erdoor.
- Meng in een andere schaal de rijst en linzen met de groene kruiden, het overgebleven citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper. Schep op 4 borden. Verdeel de pompoenblokjes en de rodekoolsalade erover. Garneer met pompoenpitten.
- Bak de broccoliburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer ze met de salade en geef de overgebleven dressing en de harissayoghurt er apart bij.
Boodschappen lijst
- Broccoliburger
5,59 180 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,69 200 Gram
removeadd product to cart - Wilde rijst
7,19 200 Gram
removeadd product to cart - Giga appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Rode kool
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,75 1 Liter
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Oregano
2,79 15 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte tahin
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Witte peper gemalen
6,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!