Hoofdgerecht
Bonen in tomatensaus met worst
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 406 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g bonenmix (blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 360 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 220 g braadworst knoflook & peterselie
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 el tijm, grof gehakt
- • 2 el peterselie, grof gehakt
- • 1 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de worsten goudbruin aan. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Blus af met het blik tomatenblokjes en voeg de cherrytomaatjes toe. Laat rustig op laag vuur pruttelen.
- Voeg alle bonen toe, schep goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat het eventueel nog wat inkoken.
- Haal de worsten uit de pan en snijd ze in stukjes, doe terug in de bonensaus.
- Serveer in kommen en bestrooi met peterselie.
Boodschappen lijst
- Bonenmix
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen
1,89 360 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!