Bonen in tomatensaus met worst
Bonen in tomatensaus met worst

Hoofdgerecht

Bonen in tomatensaus met worst

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 406 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bonenmix (blik), afgespoeld en uitgelekt
400 g tomatenblokjes (blik)
360 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
220 g braadworst knoflook & peterselie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 el tijm, grof gehakt
2 el peterselie, grof gehakt
1 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de worsten goudbruin aan. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en tijm toe en bak ca. 5 minuten mee.
  2. Blus af met het blik tomatenblokjes en voeg de cherrytomaatjes toe. Laat rustig op laag vuur pruttelen.
  3. Voeg alle bonen toe, schep goed door en breng op smaak met zout en peper. Laat het eventueel nog wat inkoken.
  4. Haal de worsten uit de pan en snijd ze in stukjes, doe terug in de bonensaus.
  5. Serveer in kommen en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.