Hoofdgerecht
Boerenkool stamppot
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 zakken voorgeschilde aardappels
- • 2 zakken gesneden boerenkool,
- • gewassen
- • klontje boter of scheutje olijfolie
- • scheutje melk
- • zout
- • versgemalen peper
- • 1 el olijfolie
- • 8 lichtgerookte lamsworstjes
BEreidings wijze
- Kook de aardappels samen met de boerenkool gaar in een bodem water met deksel op
- de pan.
- Giet het kookvocht af en voeg boter, melk, zout en peper naar smaak toe.
- Stamp met een pureestamper tot een smeuïge stamppot. Houd warm.
- Verhit de eetlepel olijfolie in een pan en bak hierin de lamsworstjes goudbruin en gaar.
- Serveer de stamppot samen met de worstjes.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Volle melk
1,85 1 Liter
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter Als je een metaaldetector op boerenkool zou zetten, blijft ‘ie piepen. Boerenkool zit namelijk vol ijzer, koper en zink. Maar ook met Calcium, met 180 mg per 100 gram is dat zelfs meer dan in dezelfde hoeveelheid halfvolle melk zit.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!