Bakken
Boerencake met bosvruchten
- • Bakken
- • 8 personen
- • 195 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g boerenroomboter ongezouten
- • 200 g bosvruchtemix (diepvries), ontdooid en goed uitgelekt
- • 100 g zelfrijzend bakmeel
- • 100 g suiker
- • 4 eieren
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 zakje vanillesuiker
- • Snufje zout
- • Ook nodig: cakeblik van 20-25 cm, ingevet en met bloem bestrooid
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Spatel de citroenrasp erdoor en daarna beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en het boekweitmeel, net zolang tot je een glad beslag hebt.
- Giet de helft van het beslag in de ingevette en bebloemde cakevorm. Schep het fruit erop en giet dan de andere helft van het beslag erover.
- Bak de cake in ca. 1 uur en 10 minuten gaar in de oven. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Boodschappen lijst
- Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Zelfrijzend bakmeel
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Vanillesuiker 4x8 gram
2,59 32 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!