BLT & egg sandwich
BLT & egg sandwich

Lunch

BLT & egg sandwich

  • Lunch
  • 4 personen
  • 194 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 sneetjes volkoren brood
6 plakjes ontbijtspek
3 eieren
2 tomaten, in plakjes
2 bladeren kropsla, nerf verwijderd
3 el melk
3 el mayonaise
Zout & peper
Ook nodig: prikkertjes

BEreidings wijze

  1. Bak de plakjes spek krokant uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng de eieren met de melk en breng op smaak met zout en peper. Bak van het eimengsel 2 omeletjes.
  3. Besmeer 4 sneetjes brood met een beetje mayonaise. Leg op 2 ervan de plakjes tomaat en het spek. Leg de andere 2 besmeerde sneetjes brood erop en leg daarbovenop een omeletje en een blad sla. Sluit af met de 2 laatste sneetjes brood.
  4. Snijd beide broodstapels in 4 stukjes en zet vast met prikkers.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.