Hoofdgerecht
Bloemkoolsteaks met homemade barbecuesaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 253 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 bloemkool, in dikke plakken
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 citroen, rasp & sap
- • 3 el olijfolie
- • 1 el ras el hanout
- • Zout & peper
- • BARBECUESAUS:
- • 200 ml ketchup
- • 25 g rietsuiker
- • 1½ teentje knoflook, geperst
- • 1½ el appelazijn
- • 1 el ahornsiroop
- • 1 el vegan worcestershiresaus*
- • 1 el gerookte paprikapoeder
- • 1 tl fijne mosterd
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verhit de BBQ tot ca. 180°C.
- Meng de ras el hanout, olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, zout en peper door elkaar en marineer de bloemkoolplakken hiermee.
- Breng intussen alle ingrediënten voor de barbecuesaus al roerend aan de kook in een pannetje. Zet het vuur laag en laat doorkoken tot alles is opgelost en ingedikt (duurt ca. 5 minuten). Haal van het vuur.
- Leg de bloemkoolsteaks op de barbecue (direct boven de hitte) en rooster aan beide kanten ca. 3 minuten totdat ze mooi gekleurd zijn. Pak de steaks in met aluminiumfolie en gaar rustig verder op de barbecue (ca. 20 minuten).
- Controleer of de bloemkool gaar is met een vork (als de vork er makkelijk inprikt is het gaar) en serveer met de zelfgemaakte barbecuesaus.
Boodschappen lijst
- Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,79 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Worcestershiresaus
4,29 140 Gram
removeadd product to cart
Tips
* De worcestershiresaus bij Ekoplaza is vegan. Dit gerecht komt uit Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!