Bloemkoolsteak met chimichurri
Bloemkoolsteak met chimichurri

Hoofdgerecht

Bloemkoolsteak met chimichurri

  • Hoofdgerecht
  • 3 personen
  • 819 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 g boterbonen
4 teentjes knoflook, gepeld
1 bloemkool, in dikke plakken
1 citroen, uitgeperst
4 el olijfolie
2 el edelgistvlokken
2 el plantaardig alternatief voor boter
1 el gerookte paprikapoeder
Zout & peper
CHIMICHURRI:
100 ml olijfolie
30 g peterselie, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el rode wijnazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de chimichurri de peterselie met de knoflook, de rode peper en de rode wijnazijn. Voeg, terwijl je constant roert, de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  2. Doe de boterbonen in een keukenmachine en pureer ze samen met het citroensap, 1 teentje van de knoflook en de edelgistvlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Besprenkel de plakken bloemkool met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Masseer alles goed in.
  4. Verhit de overgebleven 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de bloemkoolplakken in de pan en bak ze aan beide kanten mooi goudbruin.
  5. Hak de laatste 3 teentjes knoflook fijn en doe ze samen met het boter-alternatief in de pan bij de bloemkool. Smeer goed over en tussen de bloemkool.
  6. Schep de bonenpuree in het midden van een grote schaal of bord. Leg de bloemkoolsteaks erbovenop en verdeel de chimichurri erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.