Hoofdgerecht
Blini's met gerookte zalm, zure room en citruskaviaar
- • Hoofdgerecht
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 150 ml melk
- • 125 g zure room
- • 100 g gerookte zalm
- • 70 g tarwebloem, gezeefd
- • 70 g boekweitmeel, gezeefd
- • 4 citroenkaviaar
- • 2 eieren, gesplitst
- • 4 g gedroogde gist
- • ¼ tl zout
BEreidings wijze
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg de gist toe. Haal direct van het vuur.
- Roer de eidooiers er 1 voor 1 door, gevolgd door 80 gram van de zure room.
- Voeg nu de bloem, boekweitmeel in delen toe en roer tot een glad beslag.
- Dek de kom af met een vochtige (schone) theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek.
- Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom op tot stijve pieken. Spatel voorzichtig door het beslag en zet nog een uur afgedekt weg. Nu is het beslag klaar om te bakken.
- Verwarm wat boter in een koekenpan en doe met behulp van 2 lepels kleine hoopjes beslag in de pan zodat het kleine pannenkoekjes worden. Bak ze aan beiden kanten totdat ze goudbruin zijn. Doe dit met de rest van het beslag. Laat de blini’s afkoelen.
- Garneer de blini’s met gerookte zalm, een dotje van de overgebleven zure room en wat citroenkaviaar.
Boodschappen lijst
- Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,29 7 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Zure room
1,39 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur wachttijd Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!