Soep
Bleekselderijsoep met forel en gember
- • Soep
- • 4 personen
- • 207 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 200 g (diepvries) doperwten
- • 200 ml kokosmelk
- • 100 g gerookte forel
- • 4 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 rode ui
- • 1 rode peper, zonder zaadjes in ringen
- • 1 bosui, in reepjes
- • Stukje gember, geschild en geraspt
- • 1 el basilicum
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olie en fruit hierin de rode ui, gember, knoflook en de rode peper.
- Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Voeg de bleekselderij toe, en na een paar minuten de erwtjes. Kook nog even mee.
- Leg de stukjes forel in 4 voorverwarmde kommen, verdeel de soep erover en top met basilicum en gesneden bosui.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,19 350 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!