Bleekselderij-komkommersalade met blauwe kaas
Bleekselderij-komkommersalade met blauwe kaas

Salade

Bleekselderij-komkommersalade met blauwe kaas

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

280 g blauwe kaas, grof verkruimeld
4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
4 lente uitjes, in ringetjes
2 appels, in kleine blokjes
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in halve boogjes
Handje walnoten of pecannoten, geroosterd en grof gehakt
Paar blaadjes selderij
DRESSING:
9 el olie
3 el appelazijn
2 el gembersiroop of ahornsiroop
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2. Meng de komkommer, de bleekselderij, lente-ui, blauwe kaas en appelblokjes door elkaar.
  3. Roer de dressing er voorzichtig door; voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Garneer met de gehakte noten en blaadjes selderij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Wijntip: Stellar Firefly Chenin Sauvignon