Bijgerecht
Black beanburgers
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 175 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- • 80 g paneermeel of broodkruim
- • 70 g mozzarella, in kleine stukjes
- • 35 g zilvervliesrijst
- • 35 g champignons, in plakjes
- • 3 teentjes knoflook
- • ½ groene of gele paprika, in stukken
- • ½ ui, grof gesneden
- • 1 klein ei
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Prak de uitgelekte bonen zo fijn mogelijk met een vork in een grote kom.
- Maak een mengsel van champignons, paprika, ui en knoflook in de keukenmachine en doe dit bij de bonen.
- Pureer vervolgens de mozzarella met de rijst in de keukenmachine en voeg ook dit toe aan het bonenmengsel. Meng alles door elkaar en breng goed op smaak met komijn, zout en peper.
- Voeg ei en paneermeel - of broodkruim - toe en kneed alles tot een stevige substantie. Voeg eventueel nog wat meer paneermeel toe.
- Vorm burgers van het mengsel. Laat voor extra stevigheid 20 minuten rusten in de koelkast.
- Gril de beanburgers op de barbecue in een aluminium bak met gaatjes (beanburgers vallen snel uit elkaar), ca. 3 minuten per kant.
Boodschappen lijst
- Mozzarella 45+
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst rond
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,39 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip: Stellar No Sulpher Added Cabernet Sauvignon Voor 4 burgers
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!