Voorgerecht
Bimi-timbaaltjes met zalm en peterselieolie
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 404 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bimi
- • 300 g gerookte zalm
- • 200 ml slagroom
- • 50 ml olijfolie
- • 5 g agar agar
- • 1 limoen, de helft geperst en de heft in schijfjes
- • 1 bos peterselie, gewassen en 1 minuut geblancheerd
- • ½ teentje knoflook
- • Zout & peper
- • Ook nodig: 4 timbaalvormpjes van 8 cm
BEreidings wijze
- Kook de bimi in een bodempje kokend water in 10 tot 12 minuten gaar. Pureer de bimi met een beetje kookvocht fijn en meng de slagroom erdoor. Maak op smaak met peper en zout. Meng het limoensap met de agar agar. Voeg dit toe aan het bimimengsel en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken.
- Spoel de vormpjes om met koud water en vul ze met het bimimengsel. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Pureer de peterselie met de olijfolie, de knoflook en wat peper en zout tot een saus.
- Maak de borden op: maak met een scherp mesje de taartjes rondom los van de vormpjes en stort deze op de borden. Garneer met de plakken zalm en drapeer met de peterselieolie. Versier met een dun schijfje limoen.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Agar-agar
2,99 12 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Gerookte zalm
9,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Platte peterselie
2,59 70 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten + 4 uur opstijven Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!