Hoofdgerecht
Bietenburgers
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 266 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zwarte bonen (uit blik)
- • 200 g geraspte rode biet
- • 200 g champignons
- • 200 g gekookte quinoa
- • 100 g walnoten
- • 1 rode ui
- • 1 tl komijnzaad
- • ½ tl chilipoeder
- • ¼ tl gerookte paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bak de ui glazig, voeg de champignons toe en bak even mee tot ze wat gebruind zijn. Doe er zout en peper bij en haal van het vuur. Mash de zwarte bonen er goed door en schep in een kom.
- Voeg de quinoa, biet en de specerijen toe en meng er dan, beetje bij beetje, de gesnipperde walnoten door; net zoveel en zolang tot je de juiste substantie hebt. Laat helemaal koud worden en vorm er dan burgers van.
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier en bak ca. 35 minuten. Halverwege keren.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,50 500 Gram
removeadd product to cart - Komijnzaad
4,19 40 Gram
removeadd product to cart - Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019. Recept van René Pluijm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!