Bakken
Bananenbrood glutenvrij
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 50 g Lieke is vrij havermout
- • 100 g amandelmeel
- • 50 g dadels (ontpit)
- • 3 rijpe bananen
- • 3 eieren
- • Handje gemengde (ongebrande) noten, eventueel in stukjes gehakt
- • Bakpoeder
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet de cakevorm vast in.
- Maal de havermout in de keukenmachine fijn totdat je havermoutmeel krijgt. Houd dit apart.
- De bananen en dadels in je keukenmachine mogen tot een glad beslag gemixt worden.
- Klop de eieren luchtig op en doe er een snufje zout bij. Voeg het daarna bij de banaan-dadel mix.
- Voeg het havermoutmeel en amandelmeel toe aan de mix en roer het goed door. Voeg het bakpoeder toe en meng tot je een glad beslag hebt.
- Doe de ongebrande noten erbij en roer het goed door.
- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in oven. Bak ongeveer 45-50 minuten. Kijk af of je bananenbrood gaar is, controleer dit door er een satéprikker in te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is je brood klaar.
- Als de bovenkant van je bananenbrood te donker wordt, kun je het afdekken met bakpapier. Eet smakelijk
Boodschappen lijst
- Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Notenmix
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Glutenvrije havermout
3,89 450 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!