Baked oats
Baked oats

Ontbijt

Baked oats

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 546 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g gemengd zomerfruit
200 ml rijstdrink
100 g havermout
30 g pecannoten
1 ei
2 el honing + 1 tl
1 el kokosolie
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
½ tl vanillepoeder
Optioneel voor erbij: (kokos)yoghurt + vers fruit

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170℃ en vet een kleine ovenschaal in.
  2. Meng de havermout, bakpoeder, kaneel, vanille en een snuf zeezout in een kom en zet even apart.
  3. Mix in een andere kom de rijstdrink, 2 eetlepels honing, het ei en de (gesmolten) kokosolie.
  4. Verdeel de helft van het fruit en het havermengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schenk nu het rijstdrink-mengsel er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de overgebleven vruchten.
  5. Hak de pecannoten in grove stukjes en meng deze met 1 theelepel honing en een klein snufje zeezout. Strooi dit als laatste over het mengsel in de ovenschaal.
  6. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en stevig. Serveer de baked oats zo doe er wat (kokos)yoghurt en vers fruit bij.
  7. Heb je een portie over? Bewaar het dan maximaal 3 dagen goed afgesloten in de koelkast. Je kunt het de volgende dag prima koud eten of nogmaals opwarmen in de oven.

Boodschappen lijst