Voorgerecht
Avocado met groene kruiden
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 383 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 8 cherrytomaatjes, in kwarten
- • 2 avocado's
- • 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
- • ½ rode peper, in dunne reepjes
- • 1 el geroosterd sesamzaad
- • 3 handjes verse kruiden, bijv. koriander of dille
- • DRESSING:
- • 3 el friszure mayonaise
- • 2 el sesamolie
- • 1 el Japanse sojasaus
- • 1 el honing
- • 1 el Java spices
BEreidings wijze
- Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen in een blender of met de staafmixer. Zet opzij.
- Halveer de avocado’s, trek de schil eraf en haal de pit eruit. Snijd iedere avocadohelft in dunne plakjes. Waaier de plakjes avocado uit tot je er een cirkel van kunt vormen. Doe dit met alle vier de avocadohelften, ieder op een apart bordje.
- Verdeel de cherrytomaatjes, groene kruiden en rode ui over de avocadocirkels en druppel de dressing erop en erbij. Garneer met de rode peper en het sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Avocado
2,09 2 stuks
removeadd product to cart - Geroosterd sesamzaad
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Friszure mayonaise
4,19 330 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Bosje krulpeterselie
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Java spices kruidenmix
4,19 55 Gram
removeadd product to cart - Blanc
8,29 75 cl
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2018. Perfect in balans deze witte wijn uit Zuid-Frankrijk met veel fruittonen, mooie frisheid en een lange afdronk. Het sappige, frisse karakter past heel goed bij zowel de kruiden als het romige karakter van avocado.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!