Avocado met groene kruiden
Avocado met groene kruiden

Voorgerecht

Avocado met groene kruiden

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 383 kcal / portie

Ingrediënten lijst

8 cherrytomaatjes, in kwarten
2 avocado's
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
½ rode peper, in dunne reepjes
1 el geroosterd sesamzaad
3 handjes verse kruiden, bijv. koriander of dille
DRESSING:
3 el friszure mayonaise
2 el sesamolie
1 el Japanse sojasaus
1 el honing
1 el Java spices

BEreidings wijze

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen in een blender of met de staafmixer. Zet opzij.
  2. Halveer de avocado’s, trek de schil eraf en haal de pit eruit. Snijd iedere avocadohelft in dunne plakjes. Waaier de plakjes avocado uit tot je er een cirkel van kunt vormen. Doe dit met alle vier de avocadohelften, ieder op een apart bordje.
  3. Verdeel de cherrytomaatjes, groene kruiden en rode ui over de avocadocirkels en druppel de dressing erop en erbij. Garneer met de rode peper en het sesamzaad.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2018. Perfect in balans deze witte wijn uit Zuid-Frankrijk met veel fruittonen, mooie frisheid en een lange afdronk. Het sappige, frisse karakter past heel goed bij zowel de kruiden als het romige karakter van avocado.