Voorgerecht
Amuse van kabeljauw met saffraansaus
- • Voorgerecht
- • 8 personen
- • 116 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 230 g kabeljauwfilet, in 8 mootjes gesneden
- • 80 ml kookroom
- • 60 ml witte wijn
- • 8 plakjes rauwe ham
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • Klein handje waterkers
- • Paar sprieten bieslook, gesneden
- • 2 el olijfolie
- • ½ tl saffraandraadjes
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de kookroom en voeg de saffraan toe. Roer goed door, haal van het vuur en laat 30 minuten staan.
- Verhit 1 el van de olie in een klein sauspannetje en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot rustig aan en blus dan af met de witte wijn. Laat even koken en voeg dan de saffraanroom toe. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
- Bestrooi de mootjes vis met zout en peper en wikkel ze in de rauwe ham.
- Verhit de overgebleven olie en bak de vis rustig in ca. 3 minuten per kant gaar.
- Leg wat waterkers op 8 lepels en plaats de vispakketjes erbovenop. Schep op elk een lepeltje saffraansaus. Garneer met bieslook.
Boodschappen lijst
- Kabeljauwfilet
9,75 235 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Catarratto Pinot Grigio
8,99 75 cl
removeadd product to cart - Prosciutto crudo
6,39 70 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Saffraan
12,65 1 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!