Ontbijt
American pancakes
- • Ontbijt
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 ml amandeldrink
- • 150 g havermout
- • 2 rijpe bananen
- • 1 ei
- • 1 tl bakpoeder
- • ½ tl gemalen vanille (of kaneel)
- • Snufje zout
- • Olie om in te bakken
- • Ter garnering: rietsuiker en ahornsiroop
BEreidings wijze
- Maal de havermout in de keukenmachine tot meel. Voeg de bananen toe en blend mee.
- Schep de havermout-banaanpap in een kom en klop het ei erdoor. Voeg al kloppend de amandelmelk toe en blijf kloppen tot je een ‘normaal’ pannenkoekenbeslag hebt.
- Meng de vanille, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag en laat 15 minuten staan; er komen bubbeltjes in het beslag.
- Bak in een goed voorverwarmde pan in een beetje olie steeds 3 hoopjes beslag op laag vuur. Laat de pancakes rustig bakken – niet uitsmeren – en draai pas om als er bubbeltjes ontstaan.
- Serveer met rietsuiker en ahornsiroop.
Boodschappen lijst
- Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Oerzoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
9,29 250 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!