Amandel blanc manger met abrikozen en chocolade
Amandel blanc manger met abrikozen en chocolade

Dessert

Amandel blanc manger met abrikozen en chocolade

  • Dessert
  • 6 personen
  • 1170 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l ongezoete amandeldrink
500 ml slagroom
250 g gedroogde abrikozen, in dunne reepjes
250 g spelt lange vingers
100 g rietsuiker
100 g pure chocolade met amandelen, geraspt
18 g agaranta
4 el amaretto (of enkele el abrikozen fruitbeleg verdund met heet water)

BEreidings wijze

  1. Wel de araganta een kwartier in koud water (zie aanwijzingen op de verpakking).
  2. Bedek de bodem(s) van de springvorm(en) met lange vingers. Besprenkel met 2 eetlepels amaretto of met verdund abrikozen fruitbeleg. Verdeel de helft van de reepjes gedroogde abrikoos erover en zet koud weg.
  3. Breng 250 ml van de amandeldrink samen met de agaranta aan de kook en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen tot lauw.
  4. Klop de slagroom op met de rietsuiker tot yoghurtdikte.
  5. Meng de lauwwarm amandeldrink met de koude amandeldrink en spatel de geslagen roon erdoorheen. Verdeel het mengsel over de springvorm(en). Verdeel de rest van de abrikozen over de bovenkant van de taart(jes) en bestrooi met geraspte chocolade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! Deze dessertwijn, gemaakt van Muscat druiven die na de pluk gedroogd worden op rooibos theebladeren, heeft tonen van rijpe abrikoos in zowel de geur als in de smaak: een absolute match met dit gerecht.