Sauzen & dressings
Ajvar van paprika en aubergine
- • Sauzen & dressings
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 600 g rode paprika
- • 600 g aubergine
- • 3-4 teentjes knoflook
- • 50 ml olijfolie + extra voor erover
- • 2 el rode wijnazijn
- • 1½ tl paprikapoeder
- • ½ tl suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Rooster de paprika’s en aubergines met de knoflook in de oven. Haal de paprika’s en knoflook er na 20 minuten uit en de aubergines na 40 minuten. De schil is dan deels geblakerd. Laat de groenten in een met plasticfolie afgedekte kom afkoelen.
- Verwijder vel en zaadlijsten van de paprika’s en het vel van de aubergines. Pureer het vruchtvlees met de knoflook in de keukenmachine. Roer de rest van de ingrediënten, behalve de olie, erdoor en giet de olie er daarna langzaam bij. Breng op smaak met zout en pepper.
- Schep de ajvar in potjes, bedek met olie en bewaar koel.
Boodschappen lijst
- Milde paprikapoeder
2,79 30 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!