Wild van wild duurzaam vlees

De missie van broers Klaas en Sjoerd is om de vleesindustrie te verduurzamen. Dat doen ze door wildproducten aan te bieden als vervanging van fokvlees.
Grilworst Wildzwijn
Wild van wild - 250 Gram
Voedzaam, vers en lekker
Wild is voedzaam vanwege het natuurlijke voedsel dat in de natuur gegeten wordt. Daarnaast is wild het hele jaar vers te krijgen omdat het hele jaar door gejaagd wordt. Maar smaak is natuurlijk ook van belang. De traditionele wildsmaak is al lang niet meer relevant, het hangt af van wat je met het vlees doet.
De afgelopen 10 jaar hebben de broers Klaas en Sjoerd Evenhuis uit Amsterdam hun producten ontwikkeld met als hoofddoel iets heel lekkers te maken. Na jarenlang in de horeca gewerkt te hebben met veel culinaire interesse stelden ze zichzelf al snel de vraag: ‘Waar komt het eten eigenlijk vandaan en wat gebeurt ermee voordat het op je bord komt?’. Om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor het vlees wat ze zouden eten begonnen ze al vroeg met jagen.
duurzaam vlees
De CO2-uitstoot van wild is nagenoeg 0 tot het schot, wat wild het meest duurzame vlees maakt. De duurzame jacht heeft tot doel om het natuurlijke evenwicht in stand wordt gehouden. Het geeft bedreigde fauna meer kans. Bovendien draagt wild bij aan algehele dierenwelzijn. Wilde dieren leven hun hele leven zoals ze dat al duizenden jaren doen.
