ambachtelijke broden van familie van der westen

Van Der Westen Organic Family Bakery ademt familie en ambacht. Vader Ad en moeder Willy vormen samen met hun 5 kinderen - Gerrie, Eddy, Randy, Timmy en Wendy - het hart van de bakkerij. Méér familiebedrijf kom je zelden tegen. Van jongs af aan is de liefde voor biologisch brood en banket hen met de paplepel ingegoten.

Samen met een team van vakbekwame en gepassioneerde bakkers en medewerkers werken ze elke dag met toewijding aan een breed assortiment 100% biologische producten. Hun missie? Eerlijke, pure smaken creëren en consumenten laten genieten van de beste biologische bakkersproducten. 


ekoplaza-biologisch-pasen2024-paasstol-feeststol

De Koning Der Stollen

Onze smeuïge stollen worden op ambachtelijke wijze gemaakt door Bakkerij van der Westen. Ze zijn extra rijk gevuld met rozijnen, vijgen, dadels, noten en écht amandelspijs. De spijs wordt door bakker René met de hand gemaakt van vers gemalen amandelen en suiker of graanstroop. Een tikkeltje citroenpuree zorgt voor een verfijnde smaak.
Heb je na de paasdagen nog wat stol over? Op Tweede Paasdag delen we hier een heerlijk recept dat je met leftover paasstol kan maken!
De paasstollen zijn alleen verkrijgbaar in de winkels.

Echt brood, Eerlijke ingrediënten

Bij Van der Westen bakken ze brood zoals het hoort: puur, ambachtelijk en biologisch. Geen onnodige toevoegingen, geen kunstmatige “broodverbeteraars” – alleen de beste natuurlijke ingrediënten, met vakmanschap en geduld. Als pioniers in de biologische bakkerijsector combineren ze jarenlange ervaring met passie voor écht goed brood. 

header-kijkje-in-de-keten-3
Ambachtelijk brood

Van der Westen Organic Family Bakery

Hier vind je geen gebakken lucht of ongewenste toevoegingen, maar alleen pure ambacht. Met liefde, passie én tijd maken de bakkers de lekkerste bioproducten voor ontbijt, lunch of tussendoor.

Dochter Wendy: "Mijn vader Ad vond het gebruik van allerlei broodvervangers maar niks. Deze werden door veel grote bedrijven onnodig aan broodproducten toegevoegd. Hij kwam hier al 40 jaar geleden al tegen in opstand en ging steeds meer biologische ingrediënten gebruiken." Bakkerij van der Westen werd al snel een volledig biologische bakkerij en is dat nog steeds. "We werken nu vanuit zes productielocaties" vervolgt Wendy. "In Waspik en Brummen hebben we onze vers brood- en banketlocatie plus een aparte locatie voor vegan en glutenvrij. Daarnaast hebben we een locatie in Gilze helemaal specifiek voor glutenvrij en een in Made en Ahaus voor handgemaakt slowbaking en Demeterbrood."
vanderwesten

Waar Van der Westen voor staat

Een echt familiebedrijf al sinds 1950 werken we met passie aan vernieuwend brood & banket. Het bakkersambacht zit in het bloed. Een betere toekomst, daar draait het om. Dat was de drijfveer toen en dat zal het altijd blijven. Dat zit in het DNA, al twee generaties lang. 

ekoplaza-biologisch-pasen2025-brood-panemaire

Biologisch uit overtuiging

Biologisch een trend? Niks daarvan. Al twee generaties lang bakken zij puur biologisch. Dus zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, zonder verborgen ingrediënten of kunstmatige toevoegingen. Zo dragen ze bij aan gezondheid en een duurzamer milieu.

Puur smaak

Wat Van Der Westen betreft is er niets mooier dan de kracht van pure biologische ingrediënten. Daar voegen ze passie, tijd en vakmanschap aan toe. Niets meer, niets minder. Zo creëren ze iedere dag producten met de puurste smaken. Dat wil toch iedereen?

ekoplaza-biologisch-brood-desem-vanderwesten
ekoplaza-biologisch-lekkerweten-lente2024-vanderwesten-brood

Eerlijk

De motivatie komt recht uit het hart. Geen sterke verhalen, maar gewoon eerlijk. Bij Van Der Westen werken ze met bewezen betrouwbare leveranciers en zijn transparant over ons product. Zo zorgen ze voor het milieu, voor jou én jouw toekomst.

Meer weten over ons biologisch brood?
Ons broodassortiment