de beste kwaliteit chips van trafo

Het selecteren van de beste kwaliteit aardappelen en samenwerken met lokale boeren: daar is Trafo goed in. En dat doen ze inmiddels al meer dan 30 jaar.

 Over robuuste aardappelen

Aardappelchips paprika

Aardappelchips paprika

Trafo - 125 Gram

Regen, regen en nog eens regen

Een natte zomer stelt onze telers voor een enorme uitdaging. De aardappelplant is gevoelig. Schimmels liggen op de loer en wanneer je biologisch teelt is dat precies wat je wilt voorkomen. Uitwijken naar pesticiden doen we principieel niet. Daarom kiezen we voor langdurige samenwerkingen. Zo krijgen onze telers de kans om investeringen en innovaties terug te verdienen.


Zoals robuuste aardappelrassen die van nature resistent zijn tegen veelvoorkomende ziekten. En nu kun jij als Ekovriend ook een bijdrage leveren; door nu je Eko's in te wisselen voor gratis Trafo chips.

De aardappelen voor Trafo chips worden vlakbij de fabriek in de Flevopolder geteeld, onder andere door Bert en Sjoukje de Feijter. Het verhaal van de telers is nu te lezen op alle Trafo zakken. Zo weet jij precies waar jouw chipje vandaan komt! 

ekoplaza-biologisch-trafo-aardappelchips-korteketen

Zelf een kijkje nemen bij Trafo?

Zou jij wel eens willen zien hoe onze biologische aardappelen groeien of hoe heerlijke chips wordt gemaakt? Ga dan mee op avontuur bij onze aardappelboeren. We nodigen je uit om een kijkje te nemen in de chipsfabriek van Trafo. Schrijf je in en ontvang binnenkort een uitnodiging in je mailbox!

Schrijf je in
Gezouten aardappelchips

Gezouten aardappelchips

Trafo - 125 Gram

Passie voor chips

De chips van Trafo worden gemaakt vanuit het familiebedrijf in Wolvega. Het bedrijf is in 1983 opgericht door Frans Andringa en inmiddels mogen de broers Folmer en Bjorn het familiebedrijf voortzetten vanuit dezelfde passie en idealen. In de fabriek bakken ze de chips op lage temperatuur. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de kwaliteit van de chips, maar ook voor de olie waarin gebakken wordt. Het resultaat? Verse en krokante chips, met een karakteristieke bite. Chips waar je blij van wordt!

Handcooked chips

Achter elk chippie een eerlijk verhaal

Trafo selecteert de beste kwaliteit aardappelen, mais of peulvruchten als basis voor de chips en daarvoor werken ze samen met lokale boeren. De producten halen ze het liefst van dichtbij, bijvoorbeeld aardappelen en groenten uit de Flevopolder. Een uniek teeltgebied, waar vanaf de oorsprong geen chemische middelen zijn gebruikt. Geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen, maar rekening houden met natuurlijke processen.

  • 100% biologisch & vegan - Trafo maakt alleen biologische producten die SKAL gecertificeerd zijn. Alle chips zijn vegetarisch en vegan bereid. Indien mogelijk, zorgt Trafo er ook voor dat de chips glutenvrij, lactosevrij én suikervrij is.
  • Laag vetgehalte - Door de ambachtelijke bereidingswijze kan het vetpercentage van de hummus- en linzenchips worden gereduceerd met 15-20%.
  • Plasticvrij - De peulvruchtenchips is volledig plasticvrij verpakt. Net als een deel van de classic chips.
  • Bijzondere smaken - Van zoete aardappelchips, steengemalen tortilla chips, chips gebakken in kokosolie tot de classics. Trafo heeft chips in alle smaken en varianten, voor elk moment! Met als basis aardappelen, mais, groente of peulvruchten. Zo is er voor ieder wat wils!
  • Ambachtelijk bereid - De chips wordt gemaakt volgens traditioneel recept en bakproces. Gebakken in zonnebloemolie, kokosolie, olijfolie of in de vacuümoven. Elke bereidingswijze geeft zijn unieke smaak!

Chips met alternatieve basis

Plasticvrije verpakking

Wist je dat de verpakkingen van Trafo peulvruchtenchips en een deel van de classic chips niet van plastic zijn gemaakt? De composteerbare verpakking wordt gemaakt van cellulose en suiker in plaats van plastic. Hierdoor kan de verpakking in de groene container gegooid worden na het consumeren van de chips. De verpakking zal na ongeveer 6 weken helemaal gecomposteerd zijn!