de vegetarische slager

De Engelsen hebben er een prachtige uitdrukking voor: a chip off the old Butcher Block. The Vegetarian Butcher's Daughter is de 100% biologische dochteronderneming van De Vegetarische Slager. Een logische stap, aangezien oprichter Jaap Korteweg biologisch akkerbouwer is en graag een voorbeeld wil zijn voor zijn dochters.
Koken met vleesvervangers
Koken met Butcher's Daughter
Het motto van The Vegetarian Butcher's Daughter is: verbeter de wereld, begin bij jezelf! In smaak, bite, look & feel kunnen de producten van Butcher's Daughter wedijveren met echt vlees. Alleen hier worden geen dieren voor gebruikt. De voedselketen wordt ingekort, door de beste biologische ingrediënten direct elegant te verwerken tot 'het nieuwe vlees'. Dat is niet alleen lekker voor het milieu, maar ook heel erg lekker voor jezelf!

Met de verschillende producten kun je alle kanten op in de keuken. Neem een saucijzenbroodje in de hand en dip de bitterballen tijdens de borrel ouderwets in de mosterd. Maar je tovert er natuurlijk ook met alle gemak vegetarische of plantaardige hoogstandjes mee op tafel. Zo zijn de kipstukjes gemakkelijk te verwerken in een pasta of salade, of wat dacht je van een gehacktbal met bataat-andijvie stamppot en uiensaus?

7 verschillende producten waarvan 6 vegan
Jaap Korteweg: "We hebben deze producten exclusief ontwikkeld voor speciaalzaken en natuurvoedingswinkels. De biologische productlijn is gebaseerd op wat we met De Vegetarische Slager doen, dus culinair hoogstaande vleesvervangers maken, maar dan 100% biologisch. Soms is het nog moeilijk de perfecte biologische grondstoffen te vinden voor de nieuwe generatie vleesvervangers, maar waar het kan gebruiken we die meteen.”
Hun dochter heeft inmiddels zeven producten, waarvan er zes vegan zijn: kroketten, bitterballen, shoarma, gegrilde kip, kipblokjes en bamischijven. Daarnaast zijn er vegetarische saucijzenbroodjes op basis van de peulvrucht lupine. Van lupinebonen worden vezels gemaakt met een stevige bite en een neutrale tot wat nootachtige smaak. Lupine heeft heel veel bijzondere eigenschappen, bijvoorbeeld dat het gewas ook schitterende bloemen heeft. Gedurende zijn bloeiperiode vormt de lupineboon twee tot vier weken een wit-blauw bloemendeken over de akkers. Biologische lupine wordt in april gezaaid en eind augustus geoogst.
De bijzondere eigenschappen van lupinebonen
Van lupinebonen worden vezels gemaakt met een stevige bite en een neutrale tot wat nootachtige smaak. Lupine heeft heel veel bijzondere eigenschappen, bijvoorbeeld dat het gewas ook schitterende bloemen heeft. Gedurende zijn bloeiperiode vormt de lupineboon twee tot vier weken een wit-blauw bloemendeken over de akkers. Biologische lupine wordt in april gezaaid en eind augustus geoogst. Bovendien is lupine niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de grond. Deze vlinderbloemige plant haalt stikstof uit de lucht, legt dat vervolgens vast in de grond als een natuurlijke groenbemester. Er is geen (kunst)mest nodig voor het verbouwen van dit gewas.

Sterker nog; lupine zorgt voor bodemverbetering en de vruchtbaarheid van de bodem neemt toe door het verbouwen van lupine. Inmiddels heeft de eiwit- en vezelrijke lupineboon een extra functie gekregen: ze vormt een goed basisingrediënt voor producten van The Vegetarian Butcher’s Daughter.
De producten van The Vegetarian Butcher’s Daughter zijn verkrijgbaar in onze winkels.