Proef het verschil met bastiaansen

Nederlanders staan bekend als echte kaas-eters. We eten zo'n 20 kilo kaas per persoon per jaar. Dat is niet niks! Kan ook niet anders als er zoveel lekkere kaas gemaakt wordt hier, zoals dat van Bastiaansen!
Plakken kaas
De lekkerste kaas van 't jaar
In de lente huppelen de koeien vrolijk in de wei. Door de smaak van het sappige, jonge gras geven de koeien speciale smaakvolle melk. Deze grasmelk wordt verwerkt tot de lekkerste jonge kaas van het jaar, die 4 weken rijpt om de perfecte smaak en consistentie te bereiken.


Samen met de boeren
De kaas voor Bastiaansen kaas komt van ongeveer 50 Nederlandse boeren, die samen een coöperatie vormen en mede-eigenaar zijn van Bastiaansen. De kaas wordt volgens ambachtelijk proces gemaakt en nog altijd veel met de hand omdat melk een 'levend' product is. Zo wordt er op de kleinste details gelet. Deze details zorgen ervoor dat Bastiaansen kaas van constante kwaliteit kan leveren. Kwaliteit waar iedere boer binnen de coöperatie zijn steentje aan bijdraagt. Zo pak jij nooit mis op de smaak van je favoriete stukje kaas.
Recepten met kaas
Naast de ‘gewone’ Goudse worden er bij Bastiaansen nog allerlei soorten kaas gemaakt, zoals geitenkaas en blauwschimmelkaas. Omdat oprichter Jan Bastiaansen een echte liefhebber van lekkere kaasjes was, had hij er veel plezier in om deze zelf ook te ontwikkelen.
Lekkere biologische kaasjes
badkuip als pekelbad
Bastiaansen kaas is vernoemd naar Jan Bastiaansen. In de jaren ‘70 volgde hij een kaascursus bij de Abdij van Postel. Wat als een hobby begon, liep al snel uit de hand; vanuit de garage werd de rauwe melk van boeren uit de omgeving verwerkt en op een gegeven moment werd de badkuip van het gezin als pekelbad voor de kazen gebruikt! Er moest uitgeweken worden naar een nieuwe locatie.
