5 verhalen over overstappen op biologisch
Het zijn de Overstapweken! Hét moment om te kiezen voor jouw favoriete biologische product zoals brood, aardappels, kaas of honing. Want als je overstapt op biologisch kies je voor een rijker bodemleven zonder chemische bestrijdingsmiddelen, dieren die buiten scharrelen en het behoud van natuur. En dat is lekker voor jouw smaak én voor de wereld. Bio lekker voor je sprak vijf verschillende 'overstappers'. Lees hieronder waarom zij de overstap hebben gemaakt.
Alfred (eigenaar van een biologisch restaurant in Eindhoven)
''Ons restaurant zit middenin de natuur. Ik heb daardoor het gevoel dat we ook iets moeten teruggeven. Als consument kun je met de bewuste keuze voor biologisch eten meewerken aan de biodiversiteit. In ruil daarvoor krijgt je gerechten die lekker zijn: het is dus een win-winsituatie.''
Aaltje (vanwege haar ziekte overgestapt naar biologische voeding)
''Ook vóór mijn ziekte ben ik er altijd van overtuigd geweest dat ons lichaam door de jaren heen gewend is geraakt aan bewerkte producten. Ik vond het dan ook niet zo’n gek idee om terug te gaan naar de basis: biologische producten zonder synthetische toevoegingen.''
Joost (biologische boer van een melkveebedrijf)
''Vanuit een milieuoogpunt gezien zorgt een biologische aanpak goed, of in elk geval beter, voor onze planeet. De grond is uiteindelijk toch de basis van mijn bedrijf. Op de lange termijn, levert biologische teelt dus meer op. Daarnaast vind ik de zorg voor mijn dieren erg belangrijk.''
Claudia (vanwege holistische redenen overgestapt naar een biologische levensstijl)
''Jezelf mogen voeden is een cadeautje -elke dag weer- en het is dan ook een feest om het eten voor te bereiden. We eten de hele dag door en je bepaalt daarbij zelf wat je wel en wat je niet eet. In je bewustzijn kun je voelen wat voedsel met je doet en je moet wat mij betreft luisteren naar de signalen die je lijf je geeft.''
Paula (moeder van twee kinderen - geeft hen een biologische opvoeding mee)
''Een van de belangrijkste redenen is dat ik mijn kinderen wil meegeven dat we verantwoordelijk zijn voor de planeet en hoe we daarmee omgaan. Het gaat niet zo goed met de aarde, dus daar moeten we met z’n allen goed voor zorgen. Als je kunt kiezen voor biologisch eten en daarmee kunt bijdragen aan duurzaamheid, dan moet je dat doen, vind ik.''