quiche maken doe je zo

Wat quiche jij? Vul ze met je favoriete seizoensgroenten, room en kruiden. Lekker als lunch óf als hoofdgerecht met een salade. En je kan er eindeloos mee variëren! Even geen inspiratie? We hebben een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet. 

Toppers tegen voedselverspilling

Quiches zijn niet alleen hartstikke lekker, ze zijn ook ideaal om restjes groenten, vega of vlees op te maken. En dus echte alleskunners om voedselverspilling tegen te gaan. Wanneer je zorgt dat je altijd een paar bio-klassiekers in huis hebt, draai jij in een handomdraai een heerlijke quiche of hartige taart in elkaar. Voor de ouders onder ons: wist je dat een quiche een handig hulpje is om kinderen meer groenten te laten eten? Verstopt in een knapperig korstje krijgen ook lastige eters zo wat extra vitamientjes binnen.

3x quiche recepten

stap-voor-stap quichedeeg

De basis voor een lekkere quiche is quichedeeg. We hebben het kant-en-klaar, maar je kan het ook heel eenvoudig zelf maken! Wij vertellen je stap-voor-stap hoe het moet.

  1. Meng 300 gram bloem, 150 gram boter en een snufje zout in de keukenmachine tot kruimels. Voeg 2 eieren toe en meng kort tot het deeg samenkomt. Verpak het deeg in een bee's wrap of folie en laat een half uur rusten in de koelkast. 
  2. Haal het deeg uit de koelkast en rol  uit tot een plak van 0,5 cm dikte op een met bloem bestoven werkblad. 
  3. Bekleed hiermee een ingevette quichevorm en vul je quiche met je favoriete groenten, kruiden en room.

Meer quiche inspiratie