Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel
Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel

Dranken

Winterse Gimber-glögg met cranberry en amandel

  • Dranken
  • 4 personen
  • 457 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml rode wijn
200 ml rode port
100 ml Gimber
70 g suiker
30 g cranberry's
7 kardemom, heel
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 sinaasappel, de rasp
4 el amandelschaafsel, geroosterd in een droge koekenpan

BEreidings wijze

  1. Verwarm in een kookpan op laag vuur 400 ml water met de rode wijn, port, Gimber, suiker, kaneelstokje, kardemom, laurier en sinaasappelschil en laat het ca. 1 uur trekken. Roer het af en toe door en zorg dat het heet wordt maar niet gaat koken.
  2. Verdeel de cranberry’s en het geroosterde amandelschaafsel over de glazen en schenk de hete glögg erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Amandelschaafsel

    2,59 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kaneelstokjes

    3,09 12 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Ruby Port

    19,79 75 cl

    remove
    add product to cart
  • product
    Cranberries

    3,19 100 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Laurier

    3,19 10 Gram

  • product
    Kardemom heel

    5,69 25 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kristalsuiker

    3,19 750 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Shiraz

    7,29 750 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Gimber

    11,19 200 Ml

    remove
    add product to cart

Tips

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur trekken Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest