Dessert
Chocolademousse van zijdentofu
- • Dessert
- • 8 personen
- • 380 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g zijdentofu
- • 100 g pure chocolade
- • 2 ontpitte dadels
- • 1 rijpe banaan
- • 3 el raw cacaopoeder
- • 1 el kokosolie
- • 1 el ahornsiroop
- • Handje kokossnippers
BEreidings wijze
- Laat de tofu uitlekken en doe in de keukenmachine. Voeg de cacaopoeder, banaan en dadels toe en meng alles door elkaar.
- Smelt de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en voeg daarna toe aan de tofu in de keukenmachine. Blend door elkaar. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zoet (ahornsiroop) of meer chocoladesmaak (cacaopoeder) toe.
- Schep de mousse in een schaal en zet een halfuurtje in de koelkast om stevig te worden.
- Rooster intussen in een droge koekenpan de gesneden kokos lichtbruin. Laat afkoelen en hak eventueel wat kleiner.
- Haal de mousse uit de koelkast en garneer met kokos.
Boodschappen lijst
- Zijdentofu
3,55 400 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Raw cacaopoeder
5,79 160 Gram
removeadd product to cart - Dadels zonder pit
8,79 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 80% - Awajún bar
3,99 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!