Chocolade pannacotta met gemarineerde ananas
Chocolade pannacotta met gemarineerde ananas

Dessert

Chocolade pannacotta met gemarineerde ananas

  • Dessert
  • 4 personen
  • 323 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml sojadrink chocolade
200 ml witte wijn
100 ml slagroom
30 g suiker + 60 g voor de marinade
5 kardemompeulen
4 blaadjes gelatine + water om te weken
1 laurierblad
1⁄3 ananas, schoongemaakt en in blokjes
4 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng in een steelpan de sojadrink chocolade met de slagroom en 30g suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur, los er al roerend de uitgeknepen gelatine in op en stort het mengsel vervolgens in 4 met water omgespoelde vormpjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  3. Breng voor de marinade de witte wijn met de 60g suiker, 100ml water, de kardemom en het laurierblad aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg, als de marinade kookt, de ananasblokjes toe en laat ze ca. 3 minuten garen. Zet het vuur uit en laat de ananas afkoelen in het vocht. Zet daarna in de koelkast.
  4. Garneer de pannacotta met de gemarineerde ananas en de hazelnoten.

Boodschappen lijst

  • product
    Côtes du Rhône blanc

    8,99 75 cl

  • product
    Boeren slagroom

    2,29 200 ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Kardemom heel

    3,19 10 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gelatine

    2,19 12 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Ananas

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Hazelnoten

    5,99 250 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Vervang voor vegan pannacotta’s de gelatine door agar agar (zie aanwijzingen op de verpakking), de slagroom door een plantaardige roomvariant en gebruik witte wijn die vegan is. Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.