Lunch
Biet & wortelsalade met citroendressing
- • Lunch
- • 4 personen
- • 308 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 75 g rucola
- • 50 g amandelen, geroosterd en grof gehakt
- • 8 radijsjes, in dunne plakjes
- • 2 winterpenen, in linten
- • 2 chioggia bieten, in dunne plakjes
- • CITROENVINAIGRETTE:
- • 75 ml olijfolie
- • 3 bosui, in ringetjes
- • 1 citroen, daarvan de rasp (1 tl) + sap (3 el)
- • 2 el honing of ahornsiroop
- • 2 tl mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de bosui met de olijfolie, honing/ahornsiroop, mosterd, citroenrasp en -sap met de staafmixer tot een grove vinaigrette.
- Hussel de wortellinten met de plakjes biet, radijs en rucola. Druppel er voor het serveren wat van de dressing over en garneer met de amandelen.
Boodschappen lijst
- Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Radijsjes
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,29 250 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!